Back

Hepimizin hayatında bazı rehberlik ve sözlerin büyük önemi vardır. Hayatın her anı ilk defa yaşanır. Bilgi ve tecrübe paylaşımı ile kabiliyetlerin keşfine dönük Öğrenci Rehberliği gençlerin yetişmesine çok önemli katkılar yapabilir.

Rehberlik, insan için çok önemlidir. Verilecek küçük destekler ve ufuk açıcı yaklaşımlar, geleceğin lider kadrolarının yetişmesine hizmet edebilir.

Güvenmeyene güvenilmez.

Destek verilmeyenden, destek beklenemez.

Özel Fen Bilimleri olarak;

Kime ne verdik, ne istiyoruz? sorusunu cevaplama gayreti içerisindeyiz.

Öğrenci Rehberliği eğitimdeki başarı için vazgeçilemeyecek kadar önemlidir. Kabiliyet ve kapasitenin keşfedilerek harekete geçirilmesi bu sayede mümkün olabilir.

Rehber öğretmenimizle çalışmalar öğrencimizin kendini tanıması, kendi ilgi ve yeteneklerini keşfedebilmesi, gerçekçi kararlar alabilmesi, kursumuza ve çevresine uyum sağlayabilmesi için gizlilik esası temel alınarak Özel Fen Bilimleri -aile iş birliği çerçevesinde yürütülmektedir.

Amacımız:

  • Öğrencilerimizin olumlu benlik algısı geliştirmelerine yardımcı olmak,
  • Sahip oldukları potansiyelleri ortaya çıkartmak ve geliştirmek,
  • İletişim becerilerini ve problem çözme yetilerini geliştirmek,
  • Sosyal ve akademik alanlarda başarılarını arttırmak,
  • Hedefledikleri üniversite ve bölümlere girebilmeleri için yardımcı olmaktır.

Bu amaçlar doğrultusunda yapılan rehberlik faaliyetlerimiz:

  • Etkili Çalışma Semineri
  • TYT,YKS  Semineri
  • Mesleki Rehberlik Çalışmaları
  • Öğrencilerin Akademik Performanslarına göre Çalışma Programlarının Oluşturulması
  • Bireysel Rehberlik Çalışmaları

Veli Görüşmeleri

Öğrencilerimizin hem psikolojik hem de akademik gelişimlerinin sağlıklı yürüyebilmesi için veli-öğretmen iş birliği ergenlik döneminin en önemli noktasıdır.

Okulumuz tarafından belirlenen veli görüşme saatleri içerisinde, öğrencilerimizin duygu durumları ve akademik gelişimleriyle ilgili durumlarını velilerimizle paylaşmak amacıyla düzenli olarak bireysel veli-öğretmen görüşmeleri yapılmaktadır.

REHBERLİK SERVİSİ

Verimli Ders Çalışma İçin Tavsiyeler

LGS- TYT- AYT hayatımızın önemli dönemeçlerindendir. Yaşamımızın bu döneminde bizden beklenen en temel sorumluluk, genellikle, derslerimizi başarıyla geçmektir. Bu da ancak düzenli bir çalışmayla olur. Ne var ki masa başına …

Sınav anında Nelere Dikkat Edilmeli?

Eğitim Koçu ve Yazar Bekir Gümüşsoy, Derya Baykal’la Gülümse’nin konuğu oldu. Eğitim Koçu ve Yazar Bekir Gümüşsoy yaklaşan YKS sınavı hakkında bilgi verdi. Sınav anında nelere dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen, …

LGS Sınavı’na Girecek Adaylara Başarılar!..

LGS Sınavına girecek tüm adaylara başarılar dileriz!..

Eğitime Koronavirüs (COVID-19) Düzenlemesi

Doğru Tercih’te Sadık Gültekin, konuğu özel Fen Bilimleri Kurucusu Bekir Gümüşsoy ile LGS’ye girecek adayların nelere dikkat etmeleri gerektiğini ve kalan süreci nasıl geçirmeleri gerektiğini değerlendirdi.

Yanlış Olan Nedir?

Yeni mezun olmuş bir öğretmen olan Mary, Navajo Kızılderililerine ait bir yerleşim bölgesinde öğretmenlik yapmaya başlamıştır. Her gün beş öğrenciyi tahtaya çağırıyor ve ödev olarak onlara vermiş olduğu basit bir …

Sorunlar ve Çözümler

Sorun: Konuları anlamama rağmen soruları çözemiyorum Çözüm: Soru çözememenin temel sorunlarından biri soru ile ilgili denklemi kuramamaktır. Denklem kurmayı başarmak için ilkokul dördüncü sınıfta öğrendiğiniz denklem kurma konusunu tekrar ediniz. …

SEYİS

Profesör konferans salonuna gelmiş. Ön sırada oturan seyis dışında başka kimse yokmuş salonda… Sunuşunu aktarma hususunda bocalamış ve seyise sormuş: “Buradaki tek kişi sizsiniz. Size göre konuşmalı mıyım, yoksa konuşmamalı …

TYT Ve AYT’de Erken Hazırlık Başarı Getirir

Üniversite sınavlarına başvuruların her yıl artması, buna bağlı olarak ta kontenjanların başvuranlara oranla o kadar artmaması adayları daha erken sınavlara hazırlık yapmalarını gerekli kılmaktadır. Binde bir puanın dahi önemli olduğu …

Başarı İçin Sosyal Fobiyi Yenmek Şart

Birçok kez başarılı olmamızın önünü ”bilgisizliğimiz” ya da ”beceriksizliğimiz” değil, insanlarla ilişki kurarken yaşadığımız korkular tıkar. Sosyal fobiye kapılır, aşırı korkular duyarız. Elimiz ayağımıza dolaşır, böylece bildiğimizi bile unuturuz… Üç …

Anlayarak Hızlı Okuma

“Aslında çok çalışıyorum, sınavda da kendimi iyi hissediyorum, soruları nasıl çözeceğimi de biliyorum ama nasıl oluyor bilmiyorum bir sürü yanlış yapıyorum” diyorsan soruları doğru düzgün okumuyor olabilirsin. Evet bu sınav …

WhatsApp WhatsApp Mesaj Gönder